Milieuvriendelijke brandstof

Alle solexen en Scooters van Solex Tours Drents-Friese Wold rijden op milieuvriendelijke Ecomaxx Door het gebruik van deze benzine heeft u geen ‘vieze luchtjes’ meer aan uw kleding en haren na het solexrijden. Ecomaxx is een speciale alkylaatbenzine, deze bevat vrijwel geen schadelijke stoffen voor de mens en de natuur (o.a. benzeen, tuoleen en zwavel).

Gewone benzine

Gewone benzine wordt gemaakt door raffinage van ruwe aardolie. Verschillende fracties van ruwe aardolie worden op verschillende manieren behandeld en daarna samengevoegd. Met andere woorden, benzine is geen unieke brandstof, maar eerder een mengsel van verschillende producten. De benzine die gewoonlijk bij benzinestations verkocht wordt, bevat honderden verschillende stoffen die van invloed zijn op eigenschappen als prestatie en schadelijkheid voor gezondheid en milieu. Een groot aantal van de elementen waaruit gewone benzine bestaat, zijn juist zeer gevaarlijk voor de mens en haar omgeving. Een ander groot nadeel van deze benzine is dat hij ook ‘stinkt’ na verbranding!

Alkylaatbenzine (Ecomaxx) een milieuvriendelijkere keuze!

Alkylaatbenzine is een product dat verkregen wordt door het samengaan van pure gassen die afkomstig zijn uit raffinage van ruwe aardolie. Het resultaat is een zeer zuivere benzine die bestaat uit nog geen tien bestanddelen. Ze bevat dus geen gevaarlijke stoffen als benzeen, aromaten, zwavel en olefinen.

Milieuvriendelijk ontspannen

Door deze bewerking is de benzine die wij gebruiken wel dubbel zo duur dan de conventionele benzine, toch kiezen wij als Solex Tours Drents-Friese Wold uit milieutechnisch oogpunt en de gevaren voor de gezondheid voor dit product. Wij vinden de voordelen voor het milieu en de gezondheid opwegen tegen deze extra investering!

Chat openen
1
Hulp nodig of reserveren?
Hallo,
Waar kan ik u mee helpen?